Hurtig hummus

Thaisalat med kylling

Thaisalat

En salat kan sagtens udgøre et måltid i sig selv uden at være kedelig eller smagsløs. Denne thaisalat er smagfuld, mættende og nem at lave. Jeg laver den tit til gæster i hverdagen, da det er en hurtig ret at lave efter en dag på studie eller arbejde. 

Jeg er selv vild med koriander, og derfor bliver salaten herhjemme altid toppet med en god håndfuld. Salaten kan også laves med en god steak skåret i skiver.

Ingredienser til 2 store portioner

  • 50 g fuldkornsnudler
  • 2 stk kyllingebryst
  • 1/4 spidskål
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor gulerød
  • 1/2 mango
  • 1-2 forårsløg
  • 2 håndfulde bønnespirer
  • 75 g peanuts
  • Koriander efter temperament
  • Salt og peber

Chilidressing

  • 3 spsk fishsauce
  • 1 limefrugt
  • 1 spsk sukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili

Varm ovnen op til 200 grader varmluft.

Start herefter med at hakke hvidløg og chili fint. Rør fishsauce, saft fra limefrugt, sukker, hvidløg og chili sammen. Sukkeret bliver opløst, når dressingen har stået lidt tid. Sæt det til side, mens du laver salaten.

I en pande med lidt fedtstof steges kyllingebrysterne kort af. Krydder med lidt salt og peber. Herefter lægges de i et ildfast fad og steges færdig i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gennemstegte.

Rigeligt vand sættes over til at koge nudler. Når vandet koger kommes nudlerne ved og de koges i ca. 4 minutter (tjek hvad der står på pakken). Herefter hældes koldt vand over nudlerne, så de ikke klister sammen, og de sættes til side. Mangoen skæres i strimler og forårsløg i tynde skiver.

Snit spidskål, peberfrugt og gulerødder i tynde strimler. I en stor skål blandes nudler og grøntsager godt sammen med chilidressingen. Undgå at hælde alt dressingen over med det samme, men smag helleres til, så du undgår at salaten bliver for stærk.

Peanuts og koriander hakkes groft. Kyllingebrysterne skæres i skiver. Salaten fordeles i to store tallerkner (evt. pastatallerkner) og toppes med kylling, peanuts og koriander.

Er der dressing til overs, kan det sættes på bordet, så i selv kan tilføje ekstra efter temperament.

Velbekomme

– Janne 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hurtig hummus