Risotto med svampe

Hurtig hummus

Hummus

Vi er vilde med hummus, som blandt andet kan kombineres med lækkert brød, dyp til grøntsager eller som tilbehør til en salat. Det er et godt alternativ til den velkendte creme fraiche dressing eller andre former for dyp. Vi er i hvertfald fan. Hummus består hovedsageligt af kikærter, som er en bælgfrugt og rig på protein og mange gode vitaminer og mineraler (kalium, A-, B- og C-vitamin). Så spis bare løs!

Denne opskrift er lavet ud fra dåsekikærter. Tørrede kikærter kan selvfølgelig også anvendes, men da hummus ofte bliver lavet lidt impulsivt i mit køkken, er der ikke så ofte tid til 8 timers iblødsætning inden. Derfor er kikærter på dåse et super godt alternativt, da de hverken skal sættes i blød eller koges inden.

Ønsker du en ny udgave af hummus, kan det varmt anbefales at være lidt kreativ med ingredienserne. Prøv eksempelvis at spice den op med chili, krydderurter eller gulerødder.

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter
  • 1/2 spsk tahin
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Saft fra en halv citron
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • Cayennepeber
  • Salt

Alle ingredienser blendes sammen i enten en blender, med stavblender, foodprocessor eller lignende. Smag hummusen til med krydderier, så den får den rette smag til lige præcis dig 🙂

Velbekomme

Janne 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Risotto med svampe