Rabarberkompot

Risotto med svampe

IMG_0018

Det italienske køkken er endnu et kulinarisk køkken, som vi er helt vilde med.
Jeg drømmer mig i de her lidt regnfulde dage tilbage til vores tur til Rom sidste sommer, som bød på de lækreste italienske retter.
Derfor stod aftensmaden forleden på risotto med svampe og ærter. Det er en så simpelt og lækker ret, som kan laves lige efter din smag. Så hvis du ikke allerede har lavet den selv, så kom bare i gang med det samme. Det er nemt og så smager det bare fantastisk!

Ingredienser: (til 4 personer)

  • 100 g friske champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 spsk olie
  • 2 dl risottoris (Arborio ris)
  • 2 dl hvidvin
  • 3 dl vand
  • 1 håndfuld frosne grøntsager
  • 2 tsk salt
  • 30 g parmesanost

 

Rens og skyl champignon og skær i små tern.
Pil og pres hvidløg og hak løg. Sautér i lidt olie i den gryde, du bruger til retten.
Tilsæt svampe og lad stege kort inden du tilsætter ris.
Herefter tilsættes hvidvin og vand tilsættes gradvist. Start gerne med 1 dl vand. Krydr med salt og evt. friske krydderurter efter eget valg.
Kog risottoen til risene er møre, det tager ca. 30 minutter. Rør ofte, så retten ikke brænder på.
Jeg tilsatte frosne grøntsager for at give retter lidt mere farve – det kan gøres efter eget valg.
Når risene er møre smages retten til med parmesanost og evt. mere salt.
Velbekomme – eller buon appetito, som man siger på italiensk.

 

– Charlotte

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarberkompot